Dag van de Slager 2016

Op donderdag 21 april vond de Dag van de Slager plaats bij slagerij Christiaanse in Leidschendam. Deze dag vindt landelijk plaats bij zo’n 250 enthousiaste ambachtelijke slagers.

Uw gastheer en eigenaar van de slagerij Sjaak Christiaanse ontving zo’n 30 gasten voor een bijzonder avondje uit.

Rond 19.30 uur opende slager Peter met een uitleg over en het uitsnijden van een half varken. Men luisterde met veel interesse en stelde ook geregeld vragen. Ook werd er iets verteld over de herkomst van het Duroc varkensvlees.

Na het halve varken legden onze koks Walter en Dirk uit hoe je het beste een karbonade kan bakken zodat hij nog lekker mals en sappig blijft. Maar er konden ook vragen gesteld worden over de bereiding van andere vleesproducten.

Na deze sessie gingen onze gasten door naar onze worstmaker Dennis. Met veel passie vertelde hij over de kunst van het worst maken. Een enkeling durfde het aan om zelf een worst te stoppen. Tot grote hilariteit van iedereen toen het per ongeluk misging en rond spetterde.

Tussendoor werden onze gasten verrast met lekkere hapjes uit eigen keuken. Wijnkenner Paul ging regelmatig rond met heerlijke bijpassende wijnen uit ons assortiment.

Uiteraard sloten wij af met een dessert: flensjes met roomijs en sinaasappelsaus.
Dit had helemaal niets met vlees te maken, maar was wel een zalige afsluiter.

Om ongeveer 22.00 uur bedankte bedrijfsleider Roelof namens alle medewerkers alle gasten voor zijn/haar komst. Bij vertrek kreeg men nog een mooie koeltas gevuld met informatie, aanbiedingen, een fles wijn en kruiden.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond en zullen bij voldoende interesse in het najaar van dit jaar nog eens zo’n avond organiseren.

Film-impressie



Foto-impressie





















Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.