Dag van de Slager 2016

Op donderdag 21 april vond de Dag van de Slager plaats bij slagerij Christiaanse in Leidschendam. Deze dag vindt landelijk plaats bij zo’n 250 enthousiaste ambachtelijke slagers.

Uw gastheer en eigenaar van de slagerij Sjaak Christiaanse ontving zo’n 30 gasten voor een bijzonder avondje uit.

Rond 19.30 uur opende slager Peter met een uitleg over en het uitsnijden van een half varken. Men luisterde met veel interesse en stelde ook geregeld vragen. Ook werd er iets verteld over de herkomst van het Duroc varkensvlees.

Na het halve varken legden onze koks Walter en Dirk uit hoe je het beste een karbonade kan bakken zodat hij nog lekker mals en sappig blijft. Maar er konden ook vragen gesteld worden over de bereiding van andere vleesproducten.

Na deze sessie gingen onze gasten door naar onze worstmaker Dennis. Met veel passie vertelde hij over de kunst van het worst maken. Een enkeling durfde het aan om zelf een worst te stoppen. Tot grote hilariteit van iedereen toen het per ongeluk misging en rond spetterde.

Tussendoor werden onze gasten verrast met lekkere hapjes uit eigen keuken. Wijnkenner Paul ging regelmatig rond met heerlijke bijpassende wijnen uit ons assortiment.

Uiteraard sloten wij af met een dessert: flensjes met roomijs en sinaasappelsaus.

Dit had helemaal niets met vlees te maken, maar was wel een zalige afsluiter.

Om ongeveer 22.00 uur bedankte bedrijfsleider Roelof namens alle medewerkers alle gasten voor zijn/haar komst. Bij vertrek kreeg men nog een mooie koeltas gevuld met informatie, aanbiedingen, een fles wijn en kruiden.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond en zullen bij voldoende interesse in het najaar van dit jaar nog eens zo’n avond organiseren.Laatste berichten

SLAGERIJ CHRISTIAANSE HEEFT NU AL BAAT BIJ NIEUWE LOCATIE IN LEIDSENHAGE

Ruim vijf maanden geleden verhuisde Sjaak Christiaanse zijn winkel naar de nieuwe locatie aan de Liguster. Deze verhuizing is de eerste grote stap in de vernieuwing van Leidsenhage. Er ontstaat een groepering van de verswinkels op een logische locatie dicht bij de Albert Heijn en Gall & Gall. Ook Kippie, Kaas en Zo en Bakker van Maanen zijn inmiddels verhuisd naar een mooie nieuwe winkel aan de Liguster. Christiaanse ziet nu al nieuwe klanten in zijn winkel en de trouwe klanten weten hem nog steeds te vinden.

Lees meer

Fotoreportage: kijkje bij versmarkt Fresh! in Leidschendam

In Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam hebben de eerste winkels van versmarkt Fresh! de deuren geopend. Vleesmagazine nam een kijkje in de toekomstige Mall of the Netherlands.

Lees meer

Ondernemen in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Lees meer
Ga naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden

Aanmelden nieuwsbrief