Slagerij Christiaanse behoort tot Parmaham-specialisten
Italië erkent tien Parmaham-specialisten
Bron: Vleesmagazine, 30 maart 2015
Uit een eerste groep van honderd detaillisten van over de hele wereld heeft Italië tien Nederlandse verswinkels - negen slagerijen en een traiteur - uitgenodigd Parmaham-specialist te worden. 'De winkels beschikken over pure vakkennis, passie en enthousiasme en de wil om de faam van de Parma verder uit te dragen', aldus het Consorzio del Prosciutto di Parma.
Voor de verswinkels is de uitnodiging een uitdaging, want 'Parmaham is één van de rijkste culinaire tradities van Italië en het Consorzio del Prosciutto di Parma beschermt de echtheid met het kwaliteitszegel van de Kroon, zodat de kwaliteit is gegarandeerd en extra omzet binnen handbereik ligt'.
Speciaal logo
Afgelopen jaar werd het Parmaham-programma opgezet 'om de ware specialisten te erkennen en te belonen voor hun inzet. De Nederlandse Parmaham-specialisten, die voor de consument herkenbaar zijn door een speciaal logo, zijn
- Slager Beerens in Eindhoven
- Slager Christiaanse in Den Haag
- Slager Englebert in Den Haag
- Slager Groeneveld in Wassenaar
- Slager Reas in Zoetermeer
- Slager Van de Geest in Heemstede
- Slager Klaver in Schagen
- Slager Van Linschoten in Rotterdam
- Slager Van Roesel in Waalwijk en
- Traiteur de Vogel in Den Haag
Alle deelnemers beschikken over uniek winkelmateriaal en worden betrokken bij speciale acties om hun erkenning te ondersteunen en verder uit te dragen.
Uitbreiding
Het Parmaham-specialistenprogramma wordt naar verwachting de komende jaren verder uitgebreid en ook andere gerespecteerde slagers en speciaalzaken worden hiervoor uitgenodigd. Deelname is open voor iedereen die aan de gestelde eisen voldoet en die een effectieve bijdrage wil leveren aan de bekendheid en promotie van het product', geeft het Consorzio del Prosciutto di Parma aan.
Beschermd streekproduct
Parmaham is een door de EU beschermd streekproduct (BBO) uit de regio Parma en is gemaakt van 100 procent natuurlijke en Italiaanse grondstoffen. Het proces van drogen resulteert in een ham met een laag vetpercentage, rijk aan mineralen, vitamines, en licht verteerbare proteïnen. Parmaham is minimaal twaalf maanden gerijpt en herkenbaar aan de Kroon.
Laatste berichten
SLAGERIJ CHRISTIAANSE HEEFT NU AL BAAT BIJ NIEUWE LOCATIE IN LEIDSENHAGE
Ruim vijf maanden geleden verhuisde Sjaak Christiaanse zijn winkel naar de nieuwe locatie aan de Liguster. Deze verhuizing is de eerste grote stap in de vernieuwing van Leidsenhage. Er ontstaat een groepering van de verswinkels op een logische locatie dicht bij de Albert Heijn en Gall & Gall. Ook Kippie, Kaas en Zo en Bakker van Maanen zijn inmiddels verhuisd naar een mooie nieuwe winkel aan de Liguster. Christiaanse ziet nu al nieuwe klanten in zijn winkel en de trouwe klanten weten hem nog steeds te vinden.
Lees meerFotoreportage: kijkje bij versmarkt Fresh! in Leidschendam
In Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam hebben de eerste winkels van versmarkt Fresh! de deuren geopend. Vleesmagazine nam een kijkje in de toekomstige Mall of the Netherlands.
Lees meerOndernemen in versmarkt Fresh!
In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?
Lees meerGa naar overzicht
Nieuwsbrief
Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden
Aanmelden nieuwsbrief