Vers vlees

Rundvlees

U.S. Beef

De unieke smaak van mals en sappig rundvlees

Amerikaans rundvlees is afkomstig van runderen die buiten leven en het verse gras en kruiden van de weide eten. In de eindfase krijgen de runderen een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. De Amerikaanse runderen, worden minimaal honderd dagen met graan gevoerd.

Gewaardeerd om de malsheid, sappigheid en smaak
Amerikaanse runderen die als eindvoer graan krijgen, leveren rundvlees van de hoogste kwaliteit. Door zijn malsheid onderscheidt het rundvlees zich van ander vlees uit Europa en Zuid-Amerika, dat voornamelijk afkomstig is van rundvlees dat uitsluitend met gras is gevoerd.

Doorregen vlees - een teken van kwaliteit
Een belangrijk kwaliteitskenmerk is de mate waarin het doorregen is. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid intramusculair vet tussen het magere spierweefsel. Dit maakt het rundvlees mals, sappig en smaakvol. Het graandieet zorgt voor fijn doorregen vlees.

Goed voor de gezondheid
Dit voedzame vlees brengt balans in de dagelijke maaltijd, en bestaat uit een van proteïne, ijzer, zink en vitamine B. Dit zijn essentiële voedingsstoffen voor de groei en hersenontwikkeling van kinderen.

Noord-Amerikaans rundvlees

  • Ribeye
  • Entrecote
  • Staartstuk
  • Sucadelappen
  • Riblappen
  • Amerikaanse hamburger



Lamsvlees

Lamsvlees is mager vlees, en heeft een hele eigen ziltige smaak. U kunt het lamsvlees op verschillende manieren bereiden: u kunt het braden, stoven, maar ook heerlijk grillen op de grillplaat of barbecue. Vooral de lamsbout en de koteletjes zijn hiervoor prima geschikt. Zeker als u het vlees lekker kruid met oregano, tijm of marjolein. Bij ons kunt u terecht voor Hollands lamsvlees, maar ook leveren wij lamsvlees uit Nieuw-Zeeland.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees is van uitstekende kwaliteit. Kalfsvlees heeft een laag vetpercentage en een hele fijne smaak. Laat u tijdens het bakken het vetrandje zitten, hierdoor blijft het vlees lekker sappig.

  • Kalfspoulet
  • Kalfsschnitzels
  • Kalfshaas
  • Kalfsfricandeau
  • Kalfsriblappen
  • Kalfsoesters
  • Kalfsschenkel
  • Kalfssukade
  • Kalfsentrecote
  • Kalfsribeye

Kippenvlees

Er is een hoop te doen over de leefwijze en opgroei van kippen. Dat is een goede zaak. Maar waar komt jouw kip vandaan? Hoe heeft de kip geleefd en welke voeding krijgt de kip toegediend. Hoe zit het met de toediening van antibiotica?

Wij bieden kippenvlees van Tante Door kip. Lees meer >>

 


Varkensvlees

Het Iberico varken - Spaans verrassend lekker

Oorsprong van het Iberico varken
Het Iberico varken komt uit Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud. Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de Spaanse boeren.
 
Voeding
Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijpe eikels (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van november tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor hun normale voeding van gras, paddestoelen en wilde kruiden.
 
De lekkerste ham
De lekkerste en bekendste ham van het Iberico varken is de Pata Negro. Een ware smaaksensatie die doordrenkt is van de eikels en door de natuurlijke manier van rijpen zeer zacht van smaak is.
 
Het lekkerste vlees
Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees altijd vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag.   


Duroc d'Olives

Varkenvlees van Duroc d'Olives is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan de combinatie van het 'Duroc' varkensras en het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen. De keuze van olijfolie als vetbron in het voeder en het voerprogramma bepaalt het aanmaak van vetten tijdens de ontwikkleing van het varken.

Olijfolie is arm aan verzadigde en rijk aan mono-onverzadigde vetzuren. Door het gebruik van olijfolie in het varkensvoeder vinden wij een gelijkaardige vetzuursamenstelling terug in het varkensvet. Dit is positief in de strijd tegen hart- en vaatziekten en dus gezond voor u als consument. Verder bevat het varkensvoer enkel natuurlijke grondstoffen zoals tarwe, gerst, maïs en soja.

Uiteindelijk zorgt het Durocs varkensras, de voeding en de leefomstandigheden van het varken voor een mooi en lekker stukje vlees.




Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.