Rundvlees

Vit's - Rundvlees uit Twente

Prachtig vee uit Twente!

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie zijn.

Het fokken met vleesvee, ook wel zoogkoeienhouderij genoemd, is in Nederland de meest natuurlijke veehouderij. Wanneer de jonge koeien tussen twee en drie jaar oud zijn, krijgen ze hun eerste kalfje. Dit is altijd een spannend moment. De kalveren zogen vervolgens 5 tot 8 maanden bij de moeder, de zoogkoe. ‘s Zomers in de wei is dat een prachtig plaatje.

Boerderij

Wanneer de dieren uit de wei komen, worden ze op stal nog een aantal maanden extra verzorgd en extra goed gevoerd. Dit noemen we de mestfase. In deze periode draait alles om verzorging. De stro-stallen zijn ruim en open zodat de dieren met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen. Het toezicht van de veehouder bepaalt of de dieren in hun diervriendelijke stallen in harmonie goed kunnen groeien.

Het voer dat de runderen krijgen bestaat uit gezonde natuurlijke ingrediënten zoals granen, hooi, mais en lijnzaad. Dit lijnzaad bevat veel Omega 3 vetten die van groot belang zijn voor de eetkwaliteit van het rundvlees. In een goed rantsoen zijn eiwitten, plantaardig vet, energie,  en de structuur van het ruwvoer in de juiste verhouding. Het vergt dus veel vakmanschap en passie om de dieren in de juiste conditie te krijgen voor de slacht.

U.S. Beef

De unieke smaak van mals en sappig rundvlees

Amerikaans rundvlees is afkomstig van runderen die buiten leven en het verse gras en kruiden van de weide eten. Dit bevordert de malsheid van het vlees. In de eindfase krijgen de runderen een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. De Amerikaanse runderen, worden minimaal honderd dagen met graan gevoerd.

Dit voedzame vlees brengt balans in de dagelijkse maaltijd, en bestaat uit een van proteïne, ijzer, zink en vitamine B. Dit zijn essentiële voedingsstoffen voor de groei en hersenontwikkeling van kinderen.

Noord-Amerikaans rundvlees

  • Ribeye
  • Entrecote
  • Staartstuk
  • Sucadelappen
  • Riblappen
  • Amerikaanse hamburger


Nieuwsbrief

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden

Aanmelden nieuwsbrief