Varkensvlees

Duroc d'Olives

Varkenvlees van Duroc d'Olives is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan de combinatie van het 'Duroc' varkensras en het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen. De keuze van olijfolie als vetbron in het voeder en het voerprogramma bepaalt het aanmaak van vetten tijdens de ontwikkleing van het varken.

Olijfolie is arm aan verzadigde en rijk aan mono-onverzadigde vetzuren. Door het gebruik van olijfolie in het varkensvoeder vinden wij een gelijkaardige vetzuursamenstelling terug in het varkensvet. Dit is positief in de strijd tegen hart- en vaatziekten en dus gezond voor u als consument. Verder bevat het varkensvoer enkel natuurlijke grondstoffen zoals tarwe, gerst, maïs en soja.

Uiteindelijk zorgt het Durocs varkensras, de voeding en de leefomstandigheden van het varken voor een mooi en lekker stukje vlees.

Het Iberico varken - Spaans verrassend lekker

Oorsprong van het Iberico varken

Het Iberico varken komt uit Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud. Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de Spaanse boeren.

Voeding

Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijpe eikels (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van november tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor hun normale voeding van gras, paddestoelen en wilde kruiden.

Het lekkerste vlees

Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees altijd vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag.Nieuwsbrief

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden

Aanmelden nieuwsbrief