Geschiedenis

Sjaak Christiaanse is in zijn tienerjaren in het slagersvak terecht gekomen. De passie voor het vak werd op die jonge leeftijd al aangewakkerd. In mum van tijd doorliep hij de slagersvakschool. 

Deze bevlogenheid heeft hij nog altijd.

In 1986 opende hij zijn eerste slagerij aan het Heeswijkplein in Den Haag. Deze winkel heeft daar 15 jaar gezeten. Hij runde de slagerij samen met zijn vrouw en een klein team.

Toen de gelegenheid zich in 2001 voordeed om het bedrijf te verhuizen naar Leidschendam in het drukbezochte winkelcentrum Leidsenhage twijfelde hij geen moment. De slagerij ontwikkelde zich in rap tempo. Veel nieuwe klanten werden welkom geheten maar ook veel klanten van het Heeswijkplein namen de moeite om aan de Kamperfoelie te komen shoppen.

In 2014 werd besloten het winkelcentrum volledig te verbouwen. De straat waar slager Sjaak Christiaanse gevestigd was wou afgebroken worden. Hij besloot de grote stap te wagen en verhuisde naar de Liguster, deze straat ligt 300 meter verderop. De rest van de ondernemers uit de 

“oude versstraat” verhuisde er al snel achteraan. 

De slagerij werd min of meer helemaal opnieuw gestart. 

De slagerij kreeg veel meer meters toonbank, werd ruim en open van opzet. De zaak kreeg twee enorme rolluiken waardoor het een hele ruime ingang had. Daarnaast kreeg de slagerij een mooie open werkplaats. Verder een keuken met een kookeiland en 3 ovens, de klant kon dus voortaan alle werkzaamheden zien. Hetgeen geheel paste binnen de bedrijfsfilosofie van Dhr. Christiaanse.

Het team werd uitgebreid maar er werd steeds vastgehouden aan de gouden regel 

dat kwaliteit en klantgerichtheid altijd voorop zouden staan. Plotseling besloot het management van het winkelcentrum tegen over deze splinternieuwe versstraat een grote versmarkt te bouwen. Deze verbouwing met alle bijkomende narigheden van bouwen, stof en herrie heeft circa 24 maanden geduurd. 

Tijdens deze werkzaamheden werd er bij slager Sjaak ook duidelijk gemaakt dat een van zijn rolluiken (hoofdingangen) zou verdwijnen omdat er een draaideur voor zijn winkel zou komen. Dit zou betekenen dat er nog maar één kleine ingang over zou blijven. Dus moest hij noodgedwongen weer verbouwen. 

Om toch een grote pui met ruime ingang te houden heeft Sjaak Christiaanse besloten om zijn slagerij nog 3 meter breder te maken. Dit is april 2018 uitgevoerd. Kortom, weer een enorme verbouwing. 

Eén ding was duidelijk, de open structuur moest behouden blijven.

De broodjes corner werd veel groter. Ook werd de open keuken voor de productie van de maaltijden groter. Er staat nu een enorm kookeiland. Er wordt gewerkt met zes Rational ovens die nagenoeg de hele dag draaien. Continue wordt er in het oog van de klant gewerkt. 

Vers, verser en verst is het motto.


Heden is de slagerij dus gevestigd in de prachtige versmarkt: de FRESH! 

Dé versmarkt van de Mall of the Netherlands, de nieuwe naam van het moderne winkelcentrum. 

We kunnen met zekerheid stellen dat Sjaak Christiaanse, zijn slagerij en zijn team klaar zijn voor de toekomst. De officiële opening van de  Mall of the Netherlands staat gepland voor half maart.


Nieuwsbrief

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden

Aanmelden nieuwsbrief