Openheid centraal in nieuwe winkel van Christiaanse

Omzetstijging na gedwongen verhuizing

'Culinair genieten' en 'Centrum voor gastronomie'. Deze slogans hebben een opvallend plekje gekregen in de nieuwe winkel van slager Sjaak Christiaanse in Leidschendam. Dat ambacht, kwaliteit en vakmanschap samengaan, laat hij zien in zijn producten en werkwijze. Letterlijk, want in de nieuwe zaak wordt voor het oog van de klant gewerkt.

Sjaak Christiaanse was dik tevreden met zijn slagerij in de Kornoelje in Leidschendam, totdat hij - net als de andere versdetaillisten in de straat - te horen kreeg dat de panden gesloopt werden en hij naar een andere locatie moest uitkijken. "Zo'n boodschap gaat je niet in de koude kleren zitten", blikt de ondernemer terug. "Helaas had ik weinig keus. Sommigen verklaarden me voor gek dat ik op deze leeftijd nog een nieuwe slagerij wilde openen. Maar ik vond dat ik vooral vanwege de sociale functie van het bedrijf geen keuze had. Ik ben verantwoordelijk voor negentien personeelsleden, waaronder ook enkele oudere medewerkers. Voor hen zal het moeilijk worden om een andere baan te vinden. Daarom besloot ik verder te gaan op een nieuwe locatie."

Christiaanse vond een prachtig hoekpand op 300 meter afstand van de oude winkel, naast de Albert Heijn. "Hier was vroeger de Gall & Gall gevestigd. Maar omdat de Albert Heijn werd omgebouwd tot een XL-vestiging kreeg de drankenwinkel een plekje in de supermarkt en kwam dit pand leeg te staan. Zodra ik hoorde dat ik moest verhuizen, heb ik me sterk gemaakt voor dit pand. Op de oude locatie zat ik naast de Jumbo, maar ik wil het liefst zo dicht mogelijk bij de Albert Heijn zitten, omdat ik het idee heb dat hun klanten nog net iets meer aansluiten bij mijn doelgroep."

Laatste berichten

SLAGERIJ CHRISTIAANSE HEEFT NU AL BAAT BIJ NIEUWE LOCATIE IN LEIDSENHAGE

Ruim vijf maanden geleden verhuisde Sjaak Christiaanse zijn winkel naar de nieuwe locatie aan de Liguster. Deze verhuizing is de eerste grote stap in de vernieuwing van Leidsenhage. Er ontstaat een groepering van de verswinkels op een logische locatie dicht bij de Albert Heijn en Gall & Gall. Ook Kippie, Kaas en Zo en Bakker van Maanen zijn inmiddels verhuisd naar een mooie nieuwe winkel aan de Liguster. Christiaanse ziet nu al nieuwe klanten in zijn winkel en de trouwe klanten weten hem nog steeds te vinden.

Lees meer

Fotoreportage: kijkje bij versmarkt Fresh! in Leidschendam

In Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam hebben de eerste winkels van versmarkt Fresh! de deuren geopend. Vleesmagazine nam een kijkje in de toekomstige Mall of the Netherlands.

Lees meer

Ondernemen in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Lees meer
Ga naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik op de onderstaande link om u aan te melden

Aanmelden nieuwsbrief